MSD Довідник

Підтвердіть, що Ви є медичним працівником

honeypot link

Огляд Довідників МСД

Останній змінений вміст Бер 2023

Вперше опублікований в 1899 році як невеликий довідник для лікарів та фармацевтів, Довідник збільшився у розмірі та обсязі і став одним з найбільш широко використовуваних комплексних медичних ресурсів для фахівців та нефахівців. По мірі розвитку Довідника, в ньому постійно розширювались обсяг і глибина пропозицій задля виконання завдання із донесення найкращої наявної медичної інформації до широкого профілю користувачів, у тому числі медичних фахівців та студентів, ветеринарів та студентів ветеринарних навчальних закладів, а також нефахівців.

Формулювання місії

Ми вважаємо, що інформація про здоров'я є універсальним правом, і кожна людина має повноваження на отримання точної, доступної та придатної до використання медичної інформації. Ми також вважаємо, що несемо відповідальність за захист, збереження та розповсюдження найкращої поточної медичної інформації, яка дозволить приймати більш обґрунтовані рішення, укріпити відносини між пацієнтами та фахівцями, а також покращити показники ефективності системи охорони здоров'я у всьому світі.

Виконання місії

прості істини

Книги для Африки

Книги для Африки

Команда із розробки Довідників пожертвувала понад 200000 примірників Довідника МСД для фахівців та для побутового використання через партнерів та організації, такі як «Книги для Африки», для розповсюдження серед лікарів, медсестер та працівників охорони здоров'я громад у країнах, що розвиваються.

Оскільки ми щиро прагнемо забезпечити доступ до медичної інформації по всьому світі та вдосконалити всесвітню охорону здоров'я, ми робимо Довідники доступними безкоштовно у цифровому форматі для фахівців та пацієнтів.

Протягом десятиліть ми підтримували широкі соціально-орієнтовані програми для країн, що розвиваються. Через партнерські відносини з такими організаціями, як «Книги для Африки», ми пожертвували понад 200000 примірників Довідників для фахівців та для побутового використання неурядовим організаціям (НУО) для розповсюдження серед лікарів, медсестер та працівників охорони здоров'я громад у країнах, що розвиваються.

У 2015 році ми приступили до нашої найбільш далекосяжної ініціативи на тему медичних знань ― «Глобальні медичні знання». В межах цього світового проекту Довідники спрямовані на те, щоб зробити найкращу поточну медичну інформацію доступною для 3 мільярдів медичних фахівців та пацієнтів у всьому світі. У рамках цього проекту всі переклади Довідників будуть доступні в Інтернеті та будуть актуалізуватися.

Редакційна незалежність 

Довідники є продуктом співпраці між сотнями медичних експертів у всьому світі, незалежної редакційної колегії рецензентів та нашою редколегією, що складається з лікарів та професійних упорядників медичних текстів. Впродовж більше ніж 100 років ми мали повну редакційну незалежність, що дозволяло нам представляти найкращі поточні погляди з приводу медичної діагностики та лікування та жодним чином не просувати чи оприлюднювати нашу фармацевтичну продукцію. Задля забезпечення відсутності комерційних або корпоративних упереджень, автори та рецензенти не можуть бути працівниками компанії Merck & Co., Inc. («Мерк енд Ко., Інк.), Кенілворт, штат Нью-Джерсі, США, а також не можуть доповідати про наші фармацевтичні продукти або будь-яким іншим способом представляти компанію. Незважаючи на те, що редакційний персонал найманий компанією «Мерк енд Ко., Інк., Кенілворт, штат Нью-Джерсі, США, немає контролю, перегляду або навіть введення в зміст Довідників, дозволених з будь-якої іншої частини нашої компанії, включаючи дослідження та розробку, продаж та маркетинг, зв'язки з громадськістю, правовий та корпоративний менеджмент.

Достовірність 

Було висунуто багато критеріїв, завдяки чому вебсайт є надійним довідковим джерелом, і це питання часто обговорювалося в друкованому вигляді та в Інтернеті1,2,3,4. Таким чином, Довідник засновано на існуючих консенсусних критеріях, щоб створити нагадування, яке легко запам'ятовується, про те, що люди, які шукають інформацію про охорону здоров'я, повинні бачити принципи, який вебсайт ДОТРИМУЄТЬСЯ

Відсутність глобальних медичних знань

Два десятиліття досліджень задокументували зростаючу кризу медичних знань, що негативно впливає на здатність людей приймати обґрунтовані рішення в сфері охорони здоров'я, перешкоджає відносинам між пацієнтами та фахівцями і створює бар'єр для досягнення кращих результатів з охорони здоров'я в США та у всьому світі.

Дотримується

Джерело: Чи посилається ресурс на визнані авторитети та вказує їх кваліфікацію?

Прозорість: Чи є він відкритим і чи є очевидним, що місія сайту є освітньою чи комерційною?

Доступність: Чи доступний сайт без реєстрації, і чи є спосіб для користувачів зв'язатися з ким-небудь зі своїми питаннями або проблемами?

Нейтралітет: Чи є доступна інформація виключно ресурсом, або чи отримує сайт фінансову користь з діяльності його користувачів (наприклад, покупка продуктів або відвідування рекламованих вебсайтів)?

Документування: Чи оновлюється сайт визнаними медичними експертами, коли це потрібно?

Безпека: Чи можуть користувачі отримувати доступ до вмісту без втрати особистої інформації?

Довідник буде робити все можливе, щоб ДОТРИМУВАТИСЬ цих критеріїв. Понад 300 наших авторів ― всі визнані експерти у своїй галузі. Їхні імена та кваліфікації перераховані у кожній з тем, з якими вони працюють, і на сторінці внесків, і всі вони намагаються регулярно оновлювати дані за своїми темами. Відсутність реєстраційних платежів, реклами або продажів продуктів чи просування будь-якого роду, а також наш редакційний процес із залученням сторонніх авторів і рецензентів дозволяє побачити правдивість сформульованої місії Довідників, а також те, що наша місія полягає в тому, щоб бути виключно освітнім ресурсом. Довідник не вимагає реєстрації користувачів і, таким чином, не збирає персональних даних користувачів; ми не контактуємо з Вами, проте є посилання «зв'яжіться з нами» у нижньому колонтитулі кожної сторінки.

Ресурси:

  1. Національна мережа медичних бібліотек
  2. Національна медична бібліотека «Медлайн Плюс»
  3. Nccih.nih.gov
  4. Асоціація медичних лабораторій